Welkom bij WSV AVOH!

Cursusinformatie

Theoretische Kustnavigatie

Steeds meer watersporters kiezen het echte ruime sop. Hetzij om langs de kust naar andere havens in Nederland en België te varen, hetzij om de oversteek naar het lokkende Engeland te maken. Varen op zee vereist echter andere vaardigheden dan het varen op getijloos ruim water. Er moeten koersen worden uitgezet rekening houdend met stroom en drift.

Het certificaat theoretische kustnavigatie is een vrijwillig te behalen Nederlands getuigschrift dat verklaart dat men zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op de Europese kustwateren. Het certificaat is een verplicht onderdeel van de CWO-diploma’s Zeezeilen en heeft een officiële status. Met het certificaat TKN kunt u een ICC voor coastel waters (International Certificate of Competence) aanvragen en dit wordt in het buitenland erkend als bewijs van vaarbekwaamheid.

Houders van het certificaat Theoretische Kustnavigatie (TKN) van het Watersportverbond dat is behaald na 1 april 2004 krijgen vrijstelling voor het afleggen van het Klein Vaarbewijs Aanvullend examen. 
Na het behalen van Klein Vaarbewijs I kunnen zij het Klein Vaarbewijs II aanvragen.

Modern splitsen 

Een moderne lijn splitsen is een speciale techniek. Op deze twee avonden leert u de basisvaardigheden. Er wordt gewerkt met speciale lijnen geschikt voor landvasten. Op deze avonden werkt u met lijnen en gereedschap die door ons worden verstrekt.

Als u aan deze cursus wilt deelnemen, geef u dan bijtijds op want er is, in verband met de toegepaste techniek, een beperking op het aantal deelnemers.

Opfriscursus TKN

Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden..

Tijdens deze cursus, die drie avonden in beslag neemt, zullen alle relevante zaken betreffende de navigatie op zee de revue passeren.

De onderwerpen zoals het kompas, de betonning, het getij, peilingen, de nieuwe kaartdiepten en niet te vergeten stroom en drift zullen zeker niet ontbreken.

Verder zal er elke avond alle gelegenheid gegeven worden om vragen te stellen over specifieke onderwerpen.

 

Theoretische Kust Navigatie (TKN)

Aanvangsdatum / tijd             :   dinsdag 16 januari 2018 / 20.00 uur
Aantal lessen                         :   9 op dinsdagavond                          
Cursusgeld                            :   € 130
inschrijven vóór                     :   10 januari 2018

Modern splitsen

Aanvangsdatum / tijd             :   vrijdag 26 januari 2018 / 20.00 uur
Aantal lessen                         :   2 op vrijdagavond               
Cursusgeld                             :   €   7,50
inschrijven vóór                     :   6 januari 2018

Opfriscursus TKN en uitleg Reeds Almanak

Aanvangsdatum / tijd             :   woensdag 7 februari 2018 / 20.00 uur

Aantal lessen                         :   3 op woensdagavond
Cursusgeld                            :   € 40
inschrijven vóór                     :   1 februari 2018

Inschrijfformulier WSV AVOH

 Cursus(sen) : .....................................................................................................................

 Naam : ...............................................................................................................................

 Adres : ...............................................................................................................................

 pc/plaats :...........................................................................................................................

 Tel.prive : ...........................................................................................................................

 emailadres : ........................................................................................................................

Betaling uiterlijk 14 dagen voor aanvang op

IBAN NL08 RABO 03299764 51 t.n.v. WSV AVOH te Huizen.

Opgeven via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of opsturen naar
WSV AVOH, Postbus 225, 1270 AE Huizen

Bardienst planning en instructies

 Bardiensten

Zaterdag    
14 juli
Rob T  Angelique  
21 Mireille    
28 Roel    
       
4 aug Wim    
11 Rob Toornstra
   
18 Adri    
25 Bart Smulders    
       
1 sept    Nek aan Nek  
8      
15 Herman Scholten    
22 Lex    
29      
       

 

 BARDIENST INSTRUCTIES

Ben je verhinderd, eerst zelf vervanging regelen. Ruil je  met een ander,  laat  het weten aan Bart Smulders. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Lees de HUIS EN GEDRAGSREGELS en KASSA INSTRUCTIES

Tip: naar eigen inzicht taken verdelen, b.v. één de consumpties, de ander opschrijven en kas.

De bardienst duurt officieel van  16.00 uur tot 19.00 uur.

  • Tijdig zeggen dat de frituur uitgaat en de laatste ronde besteld kan worden, houd er rekening mee dat het dan nog zeker een half uur kan duren voor je weg bent
  • Na  20.30 uur is het clubhuis verlaten en bardiensten worden NIET overgedragen
  • De gekoelde dranken (3x witte droge en zoete wijn, 3x rosé, jenever, berenburg en sherry) staan in de koelkast in voorraadhok. In koelkast onder de bar plaatsen. Eerst de aangebroken flessen gebruiken.
  • Check de toiletten op (schone) handdoeken en papier.
  • Ook in de keuken en bij de bar letten op schone handdoeken.

Bardienst medewerkers drinken niet of met mate.

  • Tap is gebruiksklaar, niet aan knoppen draaien. Bij vervangen vat instructies volgen of hulp vragen.
  • Bij frituren, afzuigkap aanzetten. Bij drukte 2 frituurpannen gebruiken
  • Niet patat en bitterballen tegelijk bakken. Niet te veel porties te gelijk bakken. B.v. niet meer dan 4 porties bitterballen.
  • Voor je weggaat, kopjes afwassen, glazen spoelen
  • Wijn, sterke drank enz. weer terug in koelkast voorraadhok zetten. Rode wijn niet in koelkast. Aangebroken wijnflessen vacuuüm zuigen ook de flessen met schroefdop.
  • Koelkasten aanvullen. De flesjes die achteraan staan vooraan zetten.
  • Lege flesjes in krat onder de bar zetten, liefst soort bij soort. Krat vol met lege flesjes wegzetten in computerkamer. Leeg kratje uit  voorraadkok pakken en onder de bar plaatsen.
  • Tomatensap/chocomel flesjes omspoelen.
  • Lege wijn/drank flessen, indien mogelijk meenemen als je weg gaat, in de container aan de weg.
  • Eventueel ook volle vuilniszak.
  • Hoofdkraan gas in de keuken dichtdraaien, als dit gebruikt is.
  • Indien  artikelen (bijna) op zijn svp briefje bij kassa neerleggen
  • Alle deuren sluiten, ook voorraad hok, denk om terrasdeur.(  boven aan de deur achter de noodverlichting zit een palletje)
  • Ventilatoren en lichten uitdoen( denk om W.C.) Noodverlichting en nachtverlichting is geprogrammeerd.
  • Kassa instructie volgen, ook bon aanslaan van barpersoneel. X bon, pofbonnen en barbon in zakje doen, geld weer opbergen.

Bij verhindering die je niet zelf kan oplossen, hulp inroepen van:

Bart Smulders: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wij wensen jullie een plezierige bardienst

Bart

 

Procedure gebruik van het clubhuis

Agenda beheer: Hans Borstlap

Bestuur, commissies, leden en donateurs mogen niet zelf in de agenda de data vastleggen.

Bestuur en commissies moeten voor het begin van het jaar / seizoen data doorgeven wanneer vergaderingen, wedstrijden, evenementen, lezingen, cursussen, enz. worden gehouden waarvan de data reeds bekend is.

Deze informatie via email of schriftelijk aan Hans doorgeven. Hans zal binnen 2 dagen terugmailen of de data vrij is en dat dit vastgelegd is. Bij dubbele data overleggen met elkaar. Verenigingsactiviteiten gaan altijd voor.

Niet doorgaan van activiteiten, vakantie of verplaatsen ook aan Hans doorgeven.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of veranderingen op korte termijn 06 19828774

 Na gebruik van het clubhuis voor welke activiteit dan ook wordt van bestuur, commissies, leden en donateurs verwacht dat ze het clubhuis netjes achterlaten. Vaatwerk schoon, keuken opgeruimd, tafels schoon enz.

 

Het clubhuis wordt voor vele activiteiten gebruikt en iedereen wil graag in een opgeruimd clubhuis komen.

Gebruikte consumpties aanslaan en een X uitdraai maken. Indien van toepassing bardienstbon aanslaan en afslag aan de barbon met plakband doen.

 

Als we ons allemaal aan deze regels houden moet het mogelijk zijn om optimaal van ons clubhuis gebruik te maken.

We rekenen op jullie medewerking!

Wat betreft gebruik door leden en donateurs (geen vrienden of kennissen) voor privé doeleinden wordt nog niets vastgelegd omdat de Gemeente een nieuwe Drank en Horecawet opstelt en daarin privé gebruik zeer beperkt wordt en gecontroleerd.

 

Zogauw de definitieve versie bekend is zal het bestuur zijn standpunt bepalen.

Alle afspraken voor 2014 zijn onder voorbehoud!

Het bestuur.